8 dolog, amire érdemes figyelni nyomkövető rendszer vásárlásakor

2015 március 18.

Reméljük, cikksorozatunkkal segítünk Önnek, ha még nem döntött, csak fontolgatja a nyomkövető rendszer megvásárlását, illetve ha korábban használt már járműkövető rendszert és szívesen váltana valami modernebbre.

Az alábbiakban bemutatjuk a gps rendszerek kritikus pontjait, és megosztjuk Önnel tapasztalatainkat, hogy mitől lesz egy nyomkövető szolgáltatás felhasználóbarát.

Kezdjük az alapokkal. Mitől jó egy járműkövető szolgáltatás? Mi teszi praktikusan használhatóvá?

1. Legyen alkalmas a járművek nyomon követésére. Ez egyértelműnek tűnik, azonban pontosan mit is takar?  Online ellenőrzést a gépjárművek és a sofőr felett, illetve előre beállítható riasztásokat. Nem jó, ha állandóan ott kell ülni a rendszer előtt ahhoz, hogy hatékony legyen a használata. Egy jó rendszer megspórolja Önnek a  vonatkozó munkaidő jelentős részét.

2. Felhasználóbarát felület, amely kényelmesen kezelhető.

3. Moduláris összetétel. Csak azért fizessen, amire ténylegesen szüksége van, viszont a funkciók legyenek rugalmasan bővíthetőek. Végül is soha nem lehet tudni…

4. Egyedi fejlesztések az egyes szektorok számára. Ez rendkívül fontos, hiszen az értékesítési vagy szervizflottával rendelkező vállalatok várhatóan más elvárásokkal használnak egy rendszert, mint a kamionflottát üzemeltetők, a munkagéppel vagy a mezőgazdasági géppel dolgozó vállalatok. Ennek meg kell jelennie a funkciókban, a felhasználói felületben. A fejlesztéskor nem árt, ha a nyomkövető rendszert értékesítő vállalat tapasztalt az adott szektor tevékenységével kapcsolatban, így azzal is tisztában van, hogy mi jelent valódi segítséget pl. a mezőgazdaságban dolgozók számára, ha precíziós gazdálkodásról van szó, mit várnak el a szervizflottát üzemeltető vállalatok egy feladatkiosztó rendszertől, szállításkor mennyire fontos a kamion rakterének hőmérséklete, és hogyan lehet ellenőrizni az értékesítőket, hogy tényleg a „field-en” vannak-e. Ez szerteágazó tudást és rengeteg tapasztalatot igényel, így választáskor ebben az esetben is érdemes azokat a vállalatokat előtérbe helyezni, akiknek van már múltjuk az adott piacon.

5. Korszerű térkép. Jó, ha a felhasználók többféle térkép közül válogathatnak, illetve alapkövetelmény, hogy legalább Európán belül utcaszintű térképet nyújtson.

6. Precíz üzemanyagszint-mérés. Nyilván minden ellenőrző rendszernek megvannak a maga határai és mindannyian szeretnénk 100%-os hatékonyságot, azonban legyünk reálisak: ez nem túl valószínű. Óvakodjunk az ehhez hasonló ígéretektől, mert a legritkább esetben sikerül megtartani, a tanulópénz azonban drága. Az ellenkező véglet sem jó, a 3-5%-os üzemanyagszint-mérési pontosságot azért illik biztosítani.

7. Integráció a Timocom eMap®rendszerével. Aki használja ezeket a felületeket, tudja, hogy szerencsésebb egységes rendszerben dolgozni, aki erre képes, az komoly versenyelőnyt biztosít a felhasználói számára.

8. Útdíjfizetésre alkalmas rendszer. Járműkövető rendszer vásárlásakor kiemelten érdemes figyelni arra, hogy a nyomkövetést olyan cégre bízza, aki egyben akkreditált bevallási közreműködő is. Olcsóbb, egyszerűbb és kérdés vagy probléma esetén van kihez fordulni.

További kérdései várnak válaszra, esetleg felkeltettük az érdeklődését és szívesen kipróbálna egy nyomkövető rendszert? Vagy szívesen váltana és kedvező konstrukciót keres?

Járműkövető szolgáltatásunkat a fenti pontokat szem előtt tartva fejlesztettük ki, speciálisan az Ön igényeire szabva. Kattintson ide és kérjen ajánlatot honlapunkon, kötelezettség nélkül. Minden kérdésére választ adunk.

1971
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!