Az i-Cell szolgáltatja az automatikus parkolást a MOL Limo számára

2021 május 27.

A MOL Limo számára nyújtott automatikus parkolási szolgáltatás az első konkrét lépése a MOL Nyrt. és az i-Cell együttműködésének, amely a nagyvállalat közvetett érdekeltségszerzéséhez kapcsolódóan valósul meg.

Januárban jelentette be az i-Cell, illetve a Lead Ventures, hogy a scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető társaság kezelésében lévő Enter Tomorrow Europe Magántőkealap tulajdonrészt szerzett az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik vezető szereplőjének számító magyar vállalkozásban. A Lead Ventures 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a MOL, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője, így kézenfekvő volt, hogy az olajipari nagyvállalattal szorosabb, szakmai alapú együttműködést alakítson ki Magyarország leginnovatívabb hazai tulajdonú telematikai cége. Ennek a stratégiai partnerségnek első konkrét lépéseként a MOL Limo számára az i-Cell biztosítja az automatikus parkolási szolgáltatást.

Budapest legnagyobb car sharing flottájába jelenleg 450 gépkocsi tartozik, ebből 150 elektromos meghajtású, 300 pedig hagyományos belsőégésű motorral rendelkezik. Utóbbi járműpark esetében ugyanúgy kötelező a parkolási díj, mint minden más autó esetében; ha senki nem használja a gépkocsit, amely parkolási övezetben, közterületen áll, akkor fizetni kell. Az automatikus parkolási szolgáltatás lényege, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe (NMFR) tartozó helyszíneken – az M2M (machine to machine) technológiának köszönhetően – a fizetés a zónának megfelelő díjszabással elindul, ha a slusszkulcsot kihúzzák és leáll, amikor a gyújtást a sofőr ráadja. Mindebből az autó használója semmit sem érzékel, hiszen a rendszerek egymással kommunikálnak.

Az i-Cell évek óta megbízhatóan, magas színvonalon nyújtja az automatikus parkolási szolgáltatást, amely kizárja a büntetést, illetve a fölöslegesen megvásárolt órákat és egyszerűsíti az adminisztrációt, így csökkenti a költségeket. A Fleet Parking elérhető az i-Cell flottakövető rendszerét, az i-Fleet szolgáltatást használó ügyfelek számára. A szolgáltatás az országban mindenhol működik, ahol a parkolási társaság vagy az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel áll szerződésben.

A MOL Nyrt. és az i-Cell további közös projekteken dolgozik, amelyeknek célja, hogy a telematikai vállalat hazai pozíciót megerősítve a nemzetközi piacokon terjeszkedjen tovább.

2443
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!