Hőség! Riadó!

2015 augusztus 5.

Hűtöttáru-fuvarozás biztonságosan a hőségben is!

Nyári hőségben még fontosabb, hogy a hűtött áru a megfelelő hőmérsékleten legyen tárolva szállítás közben.

Egy több száz vagy ezer kilométeres fuvar viszonylatában komoly odafigyelésre van szükség a flottamendzsmenttel foglalkozó vállalat részéről, hogy a hűtést igénylő kényes rakomány a kellő hőfokon érjen célba. A szigorú előírásokról már nem is beszélve. Gondoljunk csak bele: élelmiszer- vagy gyógyszerszállítmánynál az esetleges hőmérséklet-ingadozás a termék megromlását vonhatja maga után. És a romlott étel, mi több, a túl magas hőmérsékletnek kitett gyógyszer komoly veszélyeket rejthet a fogyasztók számára. A szállítócég pedig sokmilliós veszteséget könyvelhet el, mi több, akár perrel is sújthatják… 

Az elmúlt (és úgy fest: az elkövetkező) hetek hőhullámai miatt különösen felértékelődik az i-Fleethez hasonló flottakövető rendszerek hőmérséklet-figyelő, ajtó- illetve raktérnyitást érzékelő funkciója. Az alapvetően flottakövetésre használható, de a GPS-alapú nyomkövetésen túl számos hasznos kiegészítő funkciót tartalmazó i-Fleet Basic és Pro csomag garantálja, hogy a hőhullámban sem szakad meg a hűtési lánc, az út kezdetétől a rakomány lepakolásáig az előírt Celsius értéken, hűtve tárolható a szállítmány. Meghibásodás, vagy elhamarkodott raktérnyitás esetén a rendszer azonnal riaszt, így kiküszöbölve az akár véletlen, de borsos árú, hőmérséklet növekedést és ezzel komoly kárt okozó ajtónyitásokat.

Továbbá, osztott kamrás szállítótér esetén a rendszer egynél több hőmérőt is képes kezelni, vagyis egyik kamrában sem kell tartani attól, hogy megromlik az áru és kudarccal zárul a fuvar. Esetleges félreértések elkerülése, nézeteltérések tisztázása végett, a folyamatos monitorozásnak köszönhetően pedig kinyerhetőek az adatok, vagyis a fuvarozó könnyedén igazolhatja az áru előírásoknak megfelelő szállítását a megrendelő felé.

1591
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!