Safe Driver – jól láthatóan, biztonságosan

2015 június 4.

Ön a vezetés minden pillanatában kellően odafigyel?

Jól láthatóság nélkül nincs közlekedésbiztonság, nincs biztonságos közlekedés.

Kis sebességnél, nagy sebességnél, városban, autópályán, autóval, motorral vagy éppen gyalogosan: a közlekedésben látni és látszani kell, hogy minél kevesebb és kevésbé súlyos baleset történhessen. Mindig körültekintőnek és figyelmesnek kell lenni. Figyelni kell a saját járművet, a közlekedés többi résztvevőjét, a táblákat, az útfestéseket, a szaporodó útfelújítások miatti eltereléseket, a gyalogosokat, a biciklistákat, a közlekedési lámpákat, és az olykor hirtelen felbukkanó, megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveket. Figyelni kell, reagálni kell, megelőzésre lehet szükség.

Tulajdonképpen annyi mindenre kell figyelni, hogy valószínűleg sokak fejében megfordult már: bárcsak könnyíteni lehetne a nagy koncentráció terhét. A passzív közlekedésbiztonsági rendszerrel integrált Safe Driver nyomkövető rendszer képes erre: intelligens kamerája ugyanis a gyalogosok és járművek mellett a sávokat és a közlekedési táblákat is figyeli, érzékeli. Hallható, látható, érezhető, rezgő jelzésekkel figyelmeztet, ha a sofőr bármilyen okból elhagyná a sávot, így egyebek mellett az elalvásos balesetek megelőzésében is létfontosságú szerepet tölthet be.

A közlekedésbiztonság a figyelemmel kezdődik. Ha egy intelligens rendszer segít nekünk ebben, akkor még jobb, még egyszerűbb. És még biztonságosabb.

2320
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!