Totális zónareform: okosmegoldással a büntetések ellen

2022 augusztus 31.

Drágulnak és bővülnek a parkolási övezetek Budapesten hétfőtől, de az i-Cell okosmegoldása rugalmasan követi a változásokat; az új területhatárokat, a meghosszabbított üzemidőket és az emelkedő tarifákat, így elkerülheti a büntetéseket – amelyek összege az óradíjakkal arányosan szintén nő. A szolgáltatás nemcsak a fővárosban, hanem minden, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe tartozó helyszínen elérhető.

Szeptember 5-től az eddigi 27 helyett már csak 4 különböző parkolási övezet lesz a fővárosban, az egyszerűsítés azonban jelentős drágulást is hoz a büntetésekben, mivel a törvény szerint a pótdíj összege arányos a parkolási díjjal. 15 napon belül történő befizetés esetén az óradíj tizenháromszorosát, 15 napon túl pedig a negyvenszeresét kell megfizetni büntetésként. Ráadásul a belvárosban este 10-ig kell majd fizetni, miközben sok helyen 20 óráig hosszabbították meg az üzemidőt.

Az i-Fleet applikációban elérhető okosmegoldás kizárja a büntetéseket, ráadásul jelentősen egyszerűsíti a parkolási folyamatot és az adminisztrációt, valamint a költségek elszámolását is optimalizálja. A rendszer felismeri, ha a dugóban, vagy rövid időre állt meg az autó, nem pedig leparkolt, így nem indítja el a fizetést.

A Fleet Parking használatával elkerülhetők a zónatévesztések, a feleslegesen, előre megvásárolt órák, az elfelejtett parkolás-leállítások és természetesen a bírságok is, inaktív zónában pedig időzített parkolás indul el, amikor fizetőssé válik az övezet (hétköznap reggel 8-kor). A szolgáltatás az országban mindenhol működik, ahol a parkolási társaság vagy az önkormányzat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel áll szerződésben.

2019-ben elsőként jelent meg a hazai piacon az i-Cell országos lefedettségű, intelligens parkolási rendszere. Ennek lényege, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe (NMFR) tartozó helyszíneken – az M2M (machine to machine) technológiának köszönhetően – a fizetés a zónának megfelelő díjszabással elindul, ha a slusszkulcsot kihúzzák és leáll, amikor a gyújtást a sofőr ráadja. Mindebből az autó használója semmit sem érzékel, hiszen a rendszerek egymással kommunikálnak, de a sofőr értesítést kap és az applikációban bármikor ellenőrizni tudja a parkolás státuszát, elindulását, leállítását, illetve manuálisan felülbírálhatja a Fleet Parkingot.

Az i-Fleet rendszer minden hónap végén automatikusan részletes kimutatást és számlát küld a parkolásokról, így átláthatóvá válnak a költségek. Meglévő ügyfeleink számára kérés esetén akár 24 órán belül tudjuk aktiválni a szolgáltatást, mivel az nem igényel külön eszközbeszerelést.

Bővebb információt itt talál.

 

1377
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!