A PreGa mezőgazdasági konferencián az i-Cell új technológiája

2015 március 16.

A precíziós gazdálkodás és a digitális technológiák lassan, de biztosan világszerte teret hódítanak az agráriumban. Március 5-én, ezen új trendek jegyében, első alkalommal rendezték meg Kecskeméten a PreGa Konferenciát. Az előadók sorában Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója gyakorlatorientált prezentációval ismertette a járműkövetéssel és elektronikus útdíjfizetéssel foglalkozó cég kifejezetten a mezőgazdaság számára létrehozott rendszerét.

Elmondta, hogy az i-Cell i-Fleet Agro Pro flottakövető rendszere képes a mezőgazdasági gépek művelési útvonalának precíz kirajzolására, a munkaműveletek pontos ellenőrzésére és nyilvántartására. Általa nyomonkövethető és rögzíthető, hogy a gép kezelője az adott időszakban milyen típusú munkát végzett, az eszköz táblaszintű kimutatásai alapján pedig egyszerűen lekérdezhetővé válik, hogy egy tetszőleges időszakban egy adott művelettel melyik gépkezelő, melyik táblában, mekkora területet művelt meg. A moduláris, mezőgazdasági igények szerint kifejlesztett i-Fleet Agro Pro rendszer legfontosabb funkciói közé tartozik az üzemanyagkontroll, hiszen az üzemanyaggal kapcsolatos költségek a mezőgazdaságban rendszerint igen magasak. Az üzemanyag-szintmérésre is alkalmas rendszer lehetővé teszi a tervezett üzemanyagköltségek menedzsmentjét illetve kimutatja a lehetséges megtakarítási pontokat akár mezőgazdasági gépenként is. A piacon elterjedt kapacitív szondás üzemanyagmérés 5-10 százalékos pontossággal képes meghatározni az elégetett üzemanyag mennyiségét, ezzel szemben az Agro Pro 1 százalékos pontosságot nyújt.

Az i-Cell fejlesztésének eredményeként most a kisebb büdzséből gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozások számára is elérhetővé váltak a csúcstechnológiát használó fejlesztések, melyek mindennapos megtakarítást jelentenek a gazdálkodás során. Az Agro Pro által szolgáltatott adatok segítségével ráadásul olyan alkalmazkodó talajművelés végezhető, amely egyrészt jelentős költségmegtakarítást eredményez, másrészt pedig megakadályozza a művelési terület indokolatlan környezeti terhelését – közölte Farkas Károly.

 

1639
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!