Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Az i-Cell nyerte a Volánbusz tenderét - iCell

Az i-Cell nyerte a Volánbusz tenderét

2022 április 12.

Az i-Cell nyert a Volánbusz Zrt. üzemanyag kontrolling- és flottamenedzsment rendszer kiépítésére és működtetésére kiírt közbeszerzési pályázatán. Országszerte 1800 autóbuszt szerelnek fel i-Fleet flottamenedzsment eszközökkel és sofőrazonosító egységekkel. Az egyedi fejlesztésű technológia a gázolajfogyasztás csökkentése mellett naprakész adatokat szolgáltat a járművek esetleges műszaki problémáinak feltárására, így a járatkimaradások megelőzésére is, valamint hozzájárul a nagyobb ügyfél-elégedettséghez. A szerződést a héten írták alá.

A Volánbusz a beszerzéstől a felhasználásig folyamatos kontroll alatt tudja tartani az általa felhasznált üzemanyagot. A rendszer személyre (azaz sofőrre) szólóan méri az üzemanyag-fogyasztást, beleértve az utazási komforttal összefüggő fogyasztást is (fűtés, klimatizálás), így a gazdaságos járműüzemeltetés hatékonyabban ösztönözhető. Az i-Fleet lehetővé teszi annak ellenőrzését is, hogy mikor ért a megállóba az autóbusz és mennyit várakozott ott, vagyis még jobban érvényesülhetnek majd a fogyasztóvédelmi és ügyfélelégedettségi szempontok a buszok közlekedésében.

A beérkező tankolási információk, illetve az egyes útszakaszokra megállapított átlagfogyasztástól eltérő adatok napi szintű elemzése segíti a szakembereket annak megállapításában, hogy az esetleges fogyasztásnövekedést műszaki probléma, megváltozott forgalmi körülmény, idegenkezűség vagy rosszul megválasztott vezetéstechnika okozta-e. Az i-Fleet olyan területeken is hatékony segítséget nyújt, mint a jármű pontos helyzetének meghatározása, a klímaberendezés vagy a fűtés működésével kapcsolatos utaspanaszok kivizsgálása, az alacsony akkumulátorfeszültség érzékelése a telephelyen hosszabb ideig parkoló autóbuszoknál (járatkimaradások megelőzése) és a menetlevél-módosítások elmaradása.

„Az i-Cell fejlesztése nemcsak a járművezetők, a műszaki és az adminisztratív területen dolgozó kollégák munkáját segíti, de támogatja a forgalomirányítást, valamint közvetlenül is növeli utasaink elégedettségét” – mondta a szerződés aláírása kapcsán a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Pafféri Zoltán szerint a mintegy 500 millió forintos tender egyfajta befektetésnek tekinthető, hiszen új alapokra helyezi az üzemeltetést, támogatja a takarékosabb és még kiszámíthatóbb működést, így hozzájárul szolgáltatásaik színvonalának további növeléséhez. Farkas Károly, az i-Cell ügyvezetője pedig arról beszélt, hogy „cégünk a Volánbusszal együttműködve a jövőben további fejlesztésekkel segíti az eddig használt termékekben rejlő lehetőségek még jobb kihasználását”.

A két vállalat együttműködése nem újkeletű. 2005-ben még a Körös Volán volt az i-Cell első üzemanyag kontrolling megoldását használó partnere, ezt számos, jelentős megtakarítást eredményező fejlesztés követte az elmúlt közel két évtized során. Legutóbb 2019-ben, szintén a Volánbusz egyik jogelődjénél, az ÉMKK-nál épített ki az i-Cell intelligens üzemanyagkút rendszerrel integrált felügyeleti megoldást.

2120
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!