Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Egyre több gazda élhet a precíziós mezőgazdálkodás előnyeivel - iCell

Egyre több gazda élhet a precíziós mezőgazdálkodás előnyeivel

2015 július 22.

Mind többen és többen ismerik fel, hogy a mezőgazdaság jövője a költséghatékony és környezetkímélő precíziós gazdálkodással kapcsolatos fejlesztések és eszközök szélesebb körű alkalmazásában rejlik. Egy magyar technológiai vállalat most tesztfelhívás keretei között nyújt lehetőséget a kisebb területen és gépparkkal gazdálkodók számára, hogy kipróbálják a legkorszerűbb, GPS-alapú méréstechnikai módszeren alapuló megoldás nyújtotta előnyöket.

A precíziós mezőgazdálkodás széleskörű elterjedését a környezetvédelem, a minőségi növényi termék előállítása, termőföldjeink védelme és nem utolsósorban a költségek csökkentése, illetve a gazdasági hatékonyság növelése indokolja. A műholdas helymeghatározás elterjedése lehetővé tette, hogy egy mezőgazdasági eszköz helyzete egy adott területen minden pillanatban és folyamatosan meghatározható legyen, így a táblaméretnél kisebb egységekben is lehetővé váljanak különböző növénytermesztési beavatkozások.

A precíziós mezőgazdálkodás lassabb előretörését a technikai megvalósítás tetemesebb költségvonzata okozza, illetve az, hogy a gazdák sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mekkora hasznot hozhat a tradicionális mezőgazdálkodással szemben.

Most itt az egyedülálló lehetőség e kérdések megválaszolására.

A felhívást kihirdető i-Cell olyan gazdálkodókat keres, akik exkluzív tesztelőkként vállalják, hogy a teljes őszi szezonon át használják az i-Fleet Agro Pro eszközt, és tapasztalataikat, meglátásaikat, benyomásaikat első kézből megosztják a fejlesztőkkel, más gazdálkodókkal, illetve a téma iránt érdeklődőkkel.

A jelentkezéseket az agrar@icell.hu e-mail címen vagy a cég Google+-oldalán, illetve Facebook oldalán várják a jelentkezők által működtetett géppark és a megművelt terület méretével együtt.

 

1342
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!