Izgalmas jövő áll a flottamenedzsment előtt

2014 November 28.

A gépek közti kommunikációra épülő M2M technológiák közül a flottamenedzsment tekinthet vissza a legnagyobb múltra, a közelmúltbeli fejlemények tükrében azonban bőven van még lehetőség fejlődésre.

Jeremy Green, a Machina Research kutatócég vezető elemzője szerint „a szektor rendkívül izgalmas időszak elé néz. A felhasználók megváltozott, és egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokat igénylő elvárásaival a fejlesztő vállalatok is igyekeznek lépést tartani. A legfrissebb összesítések szerint 2013 végén megközelítőleg 11 millió, vezeték nélküli kapcsolattal működő flottamenedzsment rendszer volt forgalomban világszerte. Becsléseink szerint 2023-ra ez a szám eléri majd a bűvös 60 milliós értéket, és további 10 millió vállalati jármű csatlakozhat majd egymáshoz gyárilag beszerelt megoldások révén.”

Pénzügyi viszonylatban, a számok vonatkozásában ez azt jelenti, hogy az árbevétel 3 milliárd dollárról 12 milliárdra emelkedik. A forgalomban lévő flottamenedzsment rendszerek – mint amilyen az i-Cell által fejlesztett i-Fleet flottakövető rendszer – egyelőre nem képesek valós idejű videó képekkel színesíteni a széleskörű szolgáltatásokat, ezek a fejlesztések egyelőre elvi vagy kísérleti síkon léteznek. A vállalatok számára viszont komoly megtakarításokban ölthet formát: a telematikai szolgáltatásokat, flottakövetést igénybe vevő vállalatok arról számoltak be, hogy az üzemanyagon 10-25 százalékos megtakarítást sikerült elérniük, a biztosítási kárbejelentésekkel kapcsolatos költségek pedig kiugróan, 70 százalékkal estek vissza.

„Bár az alkalmazott technológiák már most is rendkívül kifinomultak és magas minőségűek, a piac mégis a megújulás lázában ég” – hívja fel a figyelmet Jeremy Green, vezető elemző. Az i-Cell, folyamatos fejlesztéseivel és innovatív vállalati stratégiájával a hazai telematikai piac, és az elektronikus útdíjfizetés meghatározó szereplőjeként fog tenni a szegmens ez irányú fejlődéséért.

 

Forrás itt található »

1440
Korábbi bejegyzéseink:
Do you have any questions? Fill in the form and we'll call you back!