Nyomkövetés egyéni vállalkozóknak?

2015 április 21.

Nem csak nagyvállalatok élvezhetik a járműkövető rendszerek előnyeit.

Sokan úgy gondolják, hogy a GPS alapú nyomkövető megoldások a luxus kategóriába tartoznak, és csak a több tíz, vagy száz járművet mozgató cégeknél hozhatnak komolyabb megtérülést. Ez a vélekedés viszont nagyon távol áll az igazságtól, hiszen akár már az egyautós, kisebb költségkerettel gazdálkodó egyéni vállalkozók üzleti mindennapjait is megkönnyítheti.

Tapasztalataink szerint ugyanis az egyéni vállalkozók munkájának nagy részét az adminisztráció teszi ki. Mivel a leggyakrabban egy, vagy nagyon kevés kézben összpontosulnak a feladatkörök, mindez értékes időt vesz a munka operatív részétől, ráadásul a családdal töltött percekre is rossz hatással van. A hatékonyabb időkihasználást célzó trend ezen kívül az egyéni vállalkozók között hatványozottan jelenik meg, hiszen ők egy személyben (vagy családban) egy teljes vállalat feladatait látják el.  Így tehát ha egy-egy feladattal akár egy nyomkövető rendszer segítségével „csupán” napi fél-egy órát tudnak megtakarítani, az havi szinten összeadva akár 20 órával több időt jelenthet, amit hatékony munkára, üzleti kapcsolatok építésére, vagy a családra fordíthatnak.

Ilyen körülmények között természetes, hogy a vállalkozók egyre inkább figyelemmel fordulnak minden újdonság felé, ami idő- vagy pénzmegtakarítást ígér, az ismeretek hiányában azonban előfordul, hogy az újdonságokra koncentrálva nem használják ki a már megvásárolt eszközök teljes funkcionalitását, értékes lehetőségektől esve el ezáltal.

Jó példa lehet erre a sokak által használt OBU S550-nel igénybe vehető járműkövetési szolgáltatás vagy akár az ismert nyomkövető rendszerek melyekről igen kevesen gondolnák, hogy – az evidens nyomkövető funkción kívül – megkönnyítik az adminisztrációt is, hiszen a kimutatásokat visszamenőleg is meg lehet nézni, a jármű helyének ismerete pedig a fuvarszervezést egyautós cégnél ugyanúgy megkönnyíti. Nem beszélve a számlázási illetve pénzügyi folyamatokról,melyekhez egy mozdulattal elérhető, exportálható kimutatásokkal járul hozzá, így a megbízó felé könnyedén bizonyíthatóak az esetlegesen felmerülő pluszköltségek.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy az elmúlt években fokozódó érdeklődés mutatkozik hasonló, „kettő az egyben” készülékek vásárlására, melyek olcsók, hatékonyan teljesítik az útdíjbevallási funkciót és egy kis „plusszal” az adminisztráció terhét is leveszik a felhasználó válláról.

A lehetőség többeknek adott, mint gondolnánk, hiszen az egyéni vállalkozók nagy része használ valamilyen eszközt az útdíj bevallására. Amennyiben ez  az i-Cell Kft által támogatott OBU S550-es készülék, egy telefonnal akár új  eszköz vásárlása nélkül, igen csekély költséggel vonható be a jármű a bővebb, i-Fleet nyomkövető szolgáltatásba is.

 

1872
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!