Az elektronika és a logisztika vezeti az M2M-listát

2014 December 11.

Manapság már nem újdonság egy vállalatnak sem, hogy a legújabb technológiák igénybevételével és integrálásával jelentős megtakarításokat érhet el azon túl, hogy a cég működése is hatékonyabbá válik. Az viszont már nem ennyire egyértelmű, hogy az adott vállalat milyen gyorsan képes reagálni az újításokra, és mennyire képes azokat a termékeibe beépíteni.

A Vodafone „M2M Adoption Barometer” felmérése azt vizsgálta, hogy mely szektorok járnak élen a fejlesztésekben, vagyis melyek élnek leginkább az M2M (gépek közötti kommunikáció) nyújtotta lehetőségekkel. Ehhez 14 országban 600 vállalatvezetőt kérdeztek meg a felmérés keretei között. Az eredmények azt mutatják, hogy a különböző szektorok közül a háztartási elektronika van az első helyen az újítási, innovációs versenyben, őt követi a logisztika és a szállítmányozás a rangsorban. Itt jelenleg a cégek 66%-a használ M2M-technológiákat, és ez az arány a becslések szerint 2017-re akár 90 százalékra is emelkedhet.

Telematikai, telemetriai M2M-megoldásokkal – mint amilyen a flottakövetési funkciókra is alkalmas i-Fleet – a cégek nyomon követhetik járműveiket, optimalizálhatják azok fogyasztását, amortizációját, ezzel adott esetben számottevő piaci lépéselőnyre tehetnek szert.
Forrás: 
http://m2mzona.hu/az-m2m-lista-elen-az-elektronika-es-a-logisztika-all

1454
Korábbi bejegyzéseink:
Do you have any questions? Fill in the form and we'll call you back!