Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Hátulról telibe - iCell

Hátulról telibe

2015 november 30.

Koccanásos baleset: drága és időrabló

A koccanások, más néven ráfutásos balesetek egy kis beruházással megelőzhetőek.

Mindenki, aki akár csak egyetlen kilométert is tett meg közúti járművel, tisztában van azzal, hogy a koccanás a legbosszantóbb baleset-forma: kisebb-nagyobb károkat okozhat, a KRESZ szerint az a hibás, aki hátul halad, kivéve, ha hirtelen bevágnak elé. Ezt pedig nagyon nehézkesen lehet bizonyítani, vagyis kész a baj, áll a bál. Az effajta baleset olykor sajnos a motort is érintheti, de kisebb ütközésnél is sokba kerülhet a javítás.

Azon túl természetesen, hogy fontos az út-, a látásviszonyoknak és az időjárásnak megfelelő sebesség megválasztása, a relatív sebességhatár betartása, egy kis befektetéssel megkímélhetjük magunkat a javítással járó plusz költségektől és fejfájástól. A passzív közlekedésbiztonsági rendszerrel integrált Safe Driver nyomkövető rendszer képes erre: intelligens kamerája a gyalogosok, a közlekedési sávok és táblák mellett a követési távolságot is figyeli, érzékeli, folyamatosan monitorozza az előttünk hömpölygő forgalmat. Hallható, látható, érezhető, rezgő jelzésekkel figyelmeztet, ha a sofőr túl közel kerülne az előtte haladó járműhöz, így akár elalvásos baleseteket is megelőzhet, de a figyelmetlenségből elkövetett koccanások számát mindenképpen csökkenteni képes. Hasznos lehet magánszemélyeknek és nagyobb flottatulajdonosoknak is egyaránt.

1975
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!