Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
HU-GO bírság riasztás újra elérhető - iCell

HU-GO bírság riasztás újra elérhető

2017 január 3.

HU-GO bírság riasztás

A nemzetközi szinten is egyedülálló funkció célja a jóhiszeműen tévesztő fuvarozók védelme. Az e-mail üzenetben történő értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra, így azok ellenőrzésével és kijavításával, ill. szükség esetén egyenlegfeltöltéssel elkerülhetők a sorozatos bírságok.

A bírság riasztás funkciót a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók vehetik igénybe, függetlenül attól, hogy viszonylati jegy megváltásával vagy fedélzeti eszköz igénybevételével tesznek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek. A bírság riasztás funkció alapbeállításként inaktív. Ezt a funkciót igény esetén a regisztrált felhasználóknak aktiválni kell.

Érdemes ezzel együtt újra átismételni azokat a fontos tudnivalókat, melyekre odafigyelve könnyen elkerülhetők az e-útdíjas bírságok. A viszonylati jeggyel közlekedők esetében fontos, hogy a jegyet az úthasználat megkezdése előtt, előre vásárolják meg. A viszonylati jegy csak a kifizetést követően érvényes. Az egy irányba megváltott viszonylati jegy kizárólag a megtervezett útvonalra, egy irányban biztosít egyszeri úthasználati jogosultságot. Aki fedélzeti eszközzel (OBU) végzi az útdíj bevallását, annak pedig a HU-GO rendszerben megadott adatok helyességének ellenőrzésén túl (rendszám, felségjelzés, tengelyszám, környezetvédelmi besorolás) arra kell odafigyelnie, hogy a fedélzeti eszköz be legyen kapcsolva és megfelelően működjön, továbbá, hogy fel legyen töltve az e-útdíj egyenleg az utazáshoz szükséges összeggel.

Bízunk benne, hogy a bírság riasztás szolgáltatás is hozzájárul az e-útdíj fizetése során tanúsított jogkövető magatartás elősegítéséhez, ezáltal a jogkövető fuvarozó vállalkozások versenyképességének fenntartásához.

1204
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!