Sikerrel lezárult a HU-GO e-útdíj rendszer létesítési szakasza

2014 február 10.

2014. január 28-án, Budapesten, a BÁLNA rendezvénytermében tartott rendezvényen Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter összegezte a HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer fél éves működésének tapasztalatait, nemzetközi sikereit, és köszönő levél formájában elismeréseket adott át a projektben résztvevő szakembereknek.

„A HU-GO rendszer elindításával a hazai közúthálózat finanszírozási rendszerében egy évtizedes kálvária ért véget. Az elektronikus útdíj magyarországi bevezetéséről ugyan már korábban is szó esett, azonban mégis a jelenlegi kabinet volt az, amelyik belekezdett megvalósításába, és a feladatot rövid idő alatt sikerre is tudta vinni. Az e-útdíj bevezetése minden magyar polgár számára előnyös, hiszen a rendszerből származó bevételeket a hazai közúthálózat üzemeltetésére, fenntartására és fejlesztésére fordítjuk.” – mondta Németh Lászlóné. „A HU-GO elektronikus díjszedési rendszer sikeres bevezetése hatalmas munkát kívánt és jelentős eredményeket hozott. Ennek a rendszernek a létrehozását méltán nevezhetjük nemzetközi viszonylatban is kimagasló teljesítménynek. Így válhatott a hazai e-útdíj rendszer más uniós tagországok számára is követendő példává.” – tette hozzá a miniszter.

Németh Lászlóné elismerő szavakkal méltatta a projektben résztvevő több száz szakember munkáját, közülük hatvanan köszönő levél formájában miniszteri elismerésben részesültek. A miniszteri elismeréssel pénzjutalom nem jár.

Börzsei Tibor, az e-útdíj rendszert üzemeltető Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója beszédében összefoglalta az üzemeltetési tapasztalatokat, és kitért arra, hogy a vállalat idén is mindent megtesz azért, hogy a felhasználói észrevételek és javaslatok figyelembe vételével, a rendszer finomhangolásán keresztül még inkább ügyfélbarát legyen.

1484
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!