Az év informatikai fejlesztésének választották a HU-GO e-útdíj rendszert

2014 szeptember 24.

Az i-Cell rekordidő alatt üzembe állított e-útdíj rendszere nyerte meg az év IKT projektjének járó díjat az információs és kommunikációs technológiai ipar egyik legrangosabb hazai eseményén, az Informatikai Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett MENTA Konferencián.

21. MENTA Konferencia fókuszában idén az infokommunikációs technológiai fejlesztések, a mindennapokat befolyásoló technológiai innovációk, valamint mindezek urbanizációra és a gazdaságra gyakorolt hatásai álltak. A rendezvény programjában kapott helyet a Gyurós Tibor Díjátadó Gála is, ahol az i-Cell e-útdíj rendszere nyerte el az év IKT projektjének járó díjat.

Az uniós iránymutatásokhoz igazodva a magyar fejlesztésű rendszer nyílt platformmal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy más rendszerek is kapcsolódjanak hozzá. Működése során a HU-GO a viszonylati jegyek biztosításával a fedélzeti eszközök kötelező megvásárlását is kiküszöböli, hiszen a sofőrök előzetesen, online is megvásárolhatják azokat.

A díjátadót követően Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója elmondta: „A HU-GO fejlesztésének elindításakor semmilyen külföldi minta nem állt az i-Cell rendelkezésére, ennek ellenére rekordidő, mindössze két és fél hónap alatt sor kerülhetett a rendszer sikeres beüzemelésére. A HU-GO az első évében maradéktalanul teljesítette a költségvetés bevételi elvárásait, nemrégiben pedig az innovatív gondolkodásban és technológiában élen járó Finnországból is kapott nemzetközi szakmai elismerést.”

A magyar tulajdonú i-Cell tizenhatodik éve foglalkozik telematikai szolgáltatások fejlesztésével. A társaság a flottakövetés mellett mobilfizetési technológiák terén is eredményes szakmai tevékenységet végez, 2013. óta pedig az elektronikus útdíjfizetés meghatározó szereplője.

FFG_8296

 

 

1458
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!