Rostás Mátyás 1947-2021

2021 december 15.

Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy cégünk alapító-tulajdonosa, Rostás Mátyás 2021. november 26-án egy súlyos, de méltósággal viselt betegség után, 74 évesen elhunyt.

Matyi – ahogy az i-Cell családban szólította mindenki – három éve még mosolyogva mesélte új kollégánknak cégünk alapításának történetét, kiemelve, hogy „stabil idegrendszer, jó humorérzék és pár fatális hiba is kellett az i-Cell sikeréhez”. Korának ellentmondóan egyáltalán nem rémült meg a gyors technológiai fejlődéstől, épp ellenkezőleg: úgy csodálta ezeket a folyamatokat, mint a gyermek, aki egy bogarat egyensúlyoz a fűszál végén. Minden érdekelte, amit össze tudott kötni az i-Cellel, kezdve a cég alapötletétől, a műholdas járműkövetéstől, amit Finnországból hozott el, a legújabb parkolási rendszerekig, amely témakört elmélyülten kutatta szakmai élete során. Nyitott volt minden újdonságra, sosem félt tanulni és bármikor készen állt arra, hogy új dolgokba vágjon bele. Külföldi konferenciákra járt inspirálódni, folyton tele volt ötletekkel és alig várta, hogy ezeket megvalósítsuk. Azt akarta, hogy az i-Cell mindig első legyen, amikor valami újdonság jelent meg a nemzetközi piacon. Még nyugdíjas éveiben sem tudott leállni, hihetetlen nyitottsággal kereste az újabb és újabb kihívásokat, miközben odaadóan mentorálta a fiatalabb kollégákat.

Nélküle nem lenne az az i-Cell, ami: innovatív szakmai műhely, több területen piacvezető cég és mindenek előtt egy erős közösség, ahol odafigyelünk egymásra. Nélküle már sosem lesz ugyanaz az i-Cell: filozófiája, életfelfogása és fantáziája minden nap hiányozni fog.

Rostás Mátyás búcsúztatója 2021. december 23. 9:45 órakor Budapesten, a Farkasréti Temető Makovecz-ravatalozójában lesz.

 

2398
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!