Az i-Fleet titkai

2021 december 9.

Nemcsak a „nyomkövetés” és az adminisztráció csökkentése miatt praktikus az i-Cell flottamenedzsment alkalmazása. Az i-Fleethez kapcsolódó, akár egyedi fejlesztések lehetővé teszik a hatékonyabb munkaszervezést, a szolgáltatások színvonalának növelését és fogyasztóvédelmi célokra is használhatók. Így nemcsak a költségek mérséklődnek (kevesebb üzemanyag, büntetések elkerülése, kisebb adminisztrációs teher stb.), de a vállalkozás brandje is erősödhet.

Szakértőink számos egyedi fejlesztéssel segítik ügyfeleink mindennapi tevékenységét, legyen szó munkagépekről, mezőgazdasági gépekről vagy bármilyen jármű flottáról. Az i-Fleet jól ismert „hatásai” (csökkenő üzemanyagköltség, kevesebb adminisztráció, átláthatóbb működés) olyan szolgáltatásokkal egészülnek ki, amelyek átláthatóbbá teszik a cég működését, valamint biztonságosabbá és hatékonyabbá a munkavégzést illetve a munkaszervezést. Ráadásul az i-Fleet összekapcsolható a vállalatirányítási rendszerekkel is, így rengeteg folyamat automatizálható.

Például az SAP Vállalatirányítási Programmal képes direktben kommunikálni az i-Fleet. Így lehetőség van arra, hogy a gépkezelők tableten kapják meg a feladatukat, a rendszer pedig automatikusan kitölti, melyik járműről van szó, vagy hogy a gépkezelő mennyit dolgozik. Ez különösen hasznos bérmunka esetében.

Rendkívül népszerűek a rakományt védő lehetőségek, amelyek a rakteret figyelik, a nyitástól a belső hőmérsékleten át a pótkocsi akasztásig. Akár az is garantálható, hogy a rakodótér csak egy bizonyos helyen legyen kinyitható.

 

A fuvarszervezéssel összefüggő logisztikai megoldásokra szintén nagy az igény. Az i-Fleethez navigációs szoftverek kapcsolhatók, amelyek a nehézgépjárműveknek is optimális útvonalat választanak (3,5 tonna feletti úthasználat, balkanyarok preferálása, alacsony aluljárók kerülése stb.), baj esetén pedig azonnali beavatkozást tesznek lehetővé. Például egy műszaki hiba esetén a sofőr jelez a diszpécsernek, akik pontosan látja, hogy hol van a kamion – akár külföldön is – és rögtön kirendeli a szervizszolgáltatást, intézi a biztosítást, értesíti az ügyfelet a késésről. A rendszer riaszt, ha a megadott útvonalról letér a jármű, de akár akkor is, ha az előre megadott időre nem ér oda a szállítmány. Ez nemcsak a biztonságot növeli, de megkönnyíti a munkaszervezést is (pl. a rakodómunkások hamarabb elmennek ebédelni és mire visszaérnek, ott lesz az áru).

A minőségbiztosítás egyébként szintén kiemelt szerepet játszik az i-Fleet fejlesztéseiben, amelyek akár fogyasztóvédelmi célokra is alkalmazhatók. Például panasz esetén ellenőrizhető, hogy az adott időpontban valóban ott járt-e a szerelő, csak nem volt otthon az ügyfél, vagy hogy elvitték-e a szemetet az utcából és csak azért reklamál a lakó, mert elfelejtette kitenni a ház elé a kukát. De akár személyszállítás esetében is nyomon követhető, hogy a busz késett-e, vagy éppen ellenkezőleg, korábban indult el, a megállóban hagyva az utasokat.

A parkolási okosmegoldás főleg azoknak a vállalkozásoknak segít, amelyeknek autói rendszeresen várakoznak fizetős övezetekben. A Fleet Parking alkalmazás megállás után azonnal felismeri a zónát és annak időrendjét, monitorozza a minimális- és maximális parkolási időhosszt, valamint egy pop-up értesítéssel rögtön figyelmezteti a sofőrt, majd automatikusan elindul a parkolás. A parkolás felső időkorlát elérésekor automatikusan meghosszabbodik. Az autó beindításakor és helyzetváltoztatásakor pedig a rendszer leállítja a parkolást. Mindezzel elkerülhetők a feleslegesen, előre megvásárolt órák, az elfelejtett parkolás-leállítások, és természetesen a bírságok is.

A precíziós gazdálkodás és a digitális technológiák alkalmazása az agráriumban ma már a versenyképesség alapja. Az i-Fleet Agro képes a mezőgazdasági gépek művelési útvonalának kirajzolására, a munkaművelet pontos ellenőrzésére és nyilvántartására, valamint nyomon követi és rögzíti, hogy a gép kezelője az adott időszakban milyen típusú munkát végzett. Az eszköz táblaszintű kimutatásai alapján lekérdezhető, hogy adott időszakban melyik gépkezelő, melyik táblában, mekkora területen milyen művelési tevékenységet végzett. Így nemcsak a papír alapon vezetett kimutatások szükségtelenek, de a rendszer segítségével művelési napló is létrehozható. Mindemellett az i-Fleet Green driving kiegészítő szolgáltatása a környezettudatossághoz is hozzájárul: az alacsonyabb üzemanyag-felhasználás csökkenti a károsanyag kibocsátást, de motor és a gumik élettartamának növekedése szintén a fenntarthatóságot szolgálja.

Továbbra is várjuk véleményét, javaslatait, hiszen ügyfeleink visszajelzései alapján priorizáljuk fejlesztéseinket, folyamatosan a felhasználói igényekhez igazítva és bővítve szolgáltatásainkat.

1906
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!