Belgium: használatarányos útdíj tehergépkocsiknak

2015 május 22.

Április 1-től lép életbe az új rendelkezés.

A jelenlegi, időalapú Eurovignette rendszert műholdas technológián alapuló, megtett úttal arányos útdíjfizetés váltja fel Belgiumban. A 3,5 megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra vonatkozó díjszabásra később, de legfeljebb a 2016. április 1-ji bevezetés előtt fél évvel születik majd döntés, annyi biztos, hogy más rendszerekhez hasonlóan az út típusa, a jármű tömege és emissziós osztálya határozza majd meg az egy kilométerre eső útdíj összegét.

A jelenleg elérhető tájékoztatások szerint a rendszer érvényes lesz a jelenlegi díjfizetős úthálózatra, az autópályákra és gyorsforgalmi utakra, városi elkerülő szakaszokra, de a belga régiók később más területekhez tartozó útszakaszokat is bevonhatnak a díjfizetéssel érintett úthálózatba. Az útdíj bevezetését követően minden érintett járműnek rendelkeznie kell működő On Board Unit (OBU) fedélzeti egységgel, mellyel az útdíjfizetés könnyedén intézhető.

 

Forrás: http://www.nit.hu/index.php/2014-02-27-11-34-43/egyeb-hirek/298-hasznalataranyos-utdij-a-tehergepkocsikra-2016-aprilis-1-jetol-belgiumban

1760
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!