Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Csúcstechnológiai megoldások a magyar mezőgazdaságban - iCell

Csúcstechnológiai megoldások a magyar mezőgazdaságban

2015 április 7.

„Salátagyárak” és zöldségüzemek Japánban, automatizált eperültetvény a dubaji sivatag kellős közepén? Vajon mi köti össze őket? A precíziós mezőgazdálkodás.

Egyre több élelmiszert termelünk ugyanakkora területen, a világ növekvő lakosságának is egyre több élelmiszerre van szüksége. A magyar mezőgazdaságban még csak most lehet érezni a változás szelét, azonban szemléletváltásra és technológiai beruházásokra lesz szükség, hogy a gazdák lépést tudjanak tartani a nyugat-európai eredményekkel.

A mezőgazdaság új korszaka viszont már a küszöbön van, ezt pedig mi sem jelzi jobban, mint az idén első alkalommal, Kecskeméten megrendezett PreGa Konferencia, melynek előadói a mezőgazdaság és az informatika együttműködését, valamint a legújabb technológiákat mutatták be. A csúcstechnológiákat és egyedi megoldásokat előnyben részesítő vállalatok egyikeként a konferencián az i-Cell is részt vett

A precíziós gazdálkodást az informatikai és infokommunikációs eszközök integrálása különbözteti meg a tradicionális mezőgazdálkodástól; napjainkban digitális térképek alapján, GPS-asszisztenciával kormányozott traktorok róják a táblákat. A földekre kijuttatott táp-, permetezőanyagok és növényvédőszerek precíz, komputerrel meghatározott mennyisége pedig nem csak jelentős költségmegtakarítást eredményez és növeli a hatékonyságot, hanem a környezeti terhelést is minimalizálja.

A precíziós mezőgazdálkodás lassú hazai előretörését elsősorban a technikai megvalósítás jelentős költségvonzata okozza. Az i-Cell legújabb fejlesztése azonban a kisebb büdzséből gazdálkodó gazdák számára is elérhetővé tette az effajta rendszerek által nyújtott előnyöket.

(Forrás: http://bit.ly/1Nh5zlq)

1438
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!