Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dybhu/public_html/icell.hu/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Járműkövetés lopás ellen? - iCell

Járműkövetés lopás ellen?

2015 július 14.

Riasztó vagy nyomkövetés?

Az autólopást megnehezíti, a járművek előkerítését pedig megkönnyíti a flottakövető rendszer beszerelése.

Lopásgátlásra a legalapvetőbb esetben a gyártók a riasztót szánják, azonban manapság már mindannyian tisztában vagyunk a riasztók hangjára adott közömbös válaszreakcióval: hiába szólnak, nem érdekel senkit, az élet a hangzavartól függetlenül, majdhogynem zavartalanul folytatódik. Ha pedig a riasztó éjszaka, az utcán kezd el bömbölni, mire a gazdája felébred, az autónak már csak a hűlt helyét találja.

Nem mindenkinek van lehetősége garázsba zárni, vagy estére a saját kertjébe állni a járművével. Nem mindenki tarthatja hét lakat alatt az autót, azonban mindenki szeretné megvédeni azt. Vagyis azon a helyen találni, ahol hagyta. Sértetlenül.

Sok előnye mellett többek között erre a célra is alkalmas a járművekbe szerelt GPS-alapú nyomkövető rendszer. A járműkövető egységek ugyanis többségében az autótolvajok számára láthatatlanok, így hasznos, és ami a legfontosabb, hatékony védelmi eszközként működhetnek. Még, ha valaki tudja is, hogy hol keresse, akkor is jó időbe telik megszabadulni tőle, így ekkor már inkább meg sem kísérlik a műszerfal szétszerelését. Ráadásul mindeközben pedig online látható az autó utolsó ismert „tartózkodási” helye, vagy az, hogy épp most merre jár a jármű. Az i-Cell Kft. 17 éves működése alatt számtalanszor előfordult olyan eset, amikor a beszerelt járműkövető egység hathatós közreműködésének köszönhetően szolgáltattunk vissza az autót az eredeti tulajdonosának.

Így az adott járműtulajdonos a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen hirtelen eshet bűntény áldozatául valaki, ahogy azt is, hogy a járműkövető rendszerek megléte nem csak azt jelenti, hogy egy térképen apró pontokat követhetünk a fotelben ülve. Annál sokkal többet.

1925
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!