Új fejlesztés a visszaélések ellen

2022 szeptember 21.

A jelenlegi dízel- és benzinárak mellett egy vállalkozásnak a túlélése is múlhat a minél takarékosabb üzemanyag-felhasználáson, az esetleges visszaélések kiszűrésén, illetve megakadályozásán. Az i-Cell valamennyi i-Fleettel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi a fedélzeti adatokhoz kapcsolódó kalkulációs kontrollját, így még pontosabb képet lehet kapni a valós fogyasztásról.

Az üzemanyagköltségek optimalizálást támogatja i-Fleet szolgáltatásunk, amely elősegíti a takarékosabb működést, megelőzhetővé teszi a váratlan üzemanyag kiadásokat és folyamatosan monitorozza a fogyasztást, már kisebb járműflották esetében is. Most újabb, ingyenes szolgáltatással bővítjük üzemanyag-kontroll megoldásainkat.

Azon vállalkozásoknál, ahol a munkatársak céges üzemanyag-kártyával tankolnak és havonta számolnak el, az i-Cell az i-Fleet felületen elérhetővé teszi a kereskedőtől (MOL, Shell, OMV stb.) kapott adatokat. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy az i-Cell megkapja az Ön cégétől emailben ezeket az Excel táblázatokat. Mivel a két számsornak, azaz az i-Fleet FMS alapú fogyasztási méréseinek, illetve a tankolási számláknak nagyjából egyeznie kell, sokkal átláthatóbbá válik a fogyasztás alakulása és kiderülnek az eltérések, az esetleges visszaélések.

A cégvezető vagy a flottamenedzser ugyanis így rögtön látja, hogy a fogyasztás mennyire esik egybe azzal, amiről a számlát kapja a cég. Például kiderül, ha havonta 1000 litert tankolt a jármű, de csak 800 litert fogyasztott. Ha a teherautó kapacitív szondával is fel van szerelve, azaz képes az üzemanyagszint mérésére, akkor az is láthatóvá válik, hogy a jármű tankjába csak 80 liter gázolaj került, miközben a számlán 100 liter szerepel. Mivel a rendszer az összesítésnél átlagot is tud számolni, nyilvánvaló lesz, hogy melyik sofőrnél ugrik ki a fogyasztás.

Számolja ki kalkulátorunkkal, hogy mennyit takaríthat meg az üzemanyag-felhasználásán!

Kiszámolom, mennyit spórolhatok >>

1517
Korábbi bejegyzéseink:
Kérdése van? Küldje el adatait,
és mi visszahívjuk!